smallebanner5.jpg

Nieuws

L'eau ou un resto

Vergeet Neknomation, "à l'eau ou un resto" is de nieuwe viral rage op social media. Het idee is simpel. Een vriend daagt je uit, je dient te filmen dat je het water in springt en het filmpje online zetten en er zelf ook weer iemand nomineren. Doe je dat niet binnen 48 uur, dan kost je dat een etentje. In Frankrijk praat op dit moment iedereen er over. Het klikt allemaal leuk, maar het gaat ook wel is mis. In twee gevallen zelfs met de dood als gevolg. 

Lees meer...

Tolbadge Franse wegen

Aankomende zomer kunnen vakantiegangers sneller op de Franse wegen doorrijden. Dankzij de nieuwe Tolbadge is het mogelijk om elektronisch af te rekenen op de tolwegen.

Lees meer...

Samenvoeging Franse regio's

President Hollande heeft onlangs een plan gepresenteerd om het aantal regio’s te verminderen. De bedoeling is dat er slechts 14 van de 22 regio’s over zullen blijven om de bureaucratie in Frankrijk te verminderen. Frankrijk heeft momenteel 22 regio’s, 101 departementen en 36.000 gemeentes, allemaal met een administratieve laag. Onder andere de regio’s Alsace en Lorraine zullen worden samengevoegd, als het aan Hollande ligt. 

Lees meer...

Frans VWO-examen lastig

Het VWO examen Frans was dit jaar erg moeilijk. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft meer dan 4.000 klachten ontvangen. Er werd vooral veel geklaagd over de onderwerpen van de teksten, die erg lastig zouden zijn geweest.

Lees meer...

Frans wereldtaal

Wat wordt over enkele jaren dé wereldtaal? Volgens de Franse investeringsbank Natixis zal niet Engels of Mandarijn, maar het Frans in de toekomst de meest gesproken taal zijn. Uit hun onderzoek blijkt dat door de sterke bevolkingsgroei van de Afrikaanse Sub-Sahara, waar de Franse taal een aanzienlijke rol heeft, het aantal Franssprekende mensen snel zal stijgen. Rond 2050 zal het aandeel van Franstaligen in de wereldbevolking van 3 naar 8 procent stijgen en wordt de taal door 750 miljoen mensen gebruikt.

Lees meer...